Hakkımızda

Seyahat-Turizm ve Eğlence Hizmetleri Bölümü, 05 Ocak 2012 tarihinde İçmeler Turizm Meslek Yüksekokulu adıyla kurulmuş olan yüksekokulumuz bünyesinde bulunmaktadır.Yüksekokulumuzun ismi üniversitemiz senatosunun kararı ile 2015 yılında Marmaris Turizm Meslek Yüksekokulu olarak değiştirilmiştir. Seyahat-Turizm ve Eğlence Hizmetleri Bölümünde; Turist Rehberliği ve Turizm Animasyonu olmak üzere iki program mevcuttur. Bu programlara normal öğretim kapsamında öğrenci kabul edilmektedir. Öğrencilerimiz bölümümüzde yer alan programlarda  ön lisans düzeyinde 2 yıl boyunca mesleki eğitim almaktadır.

Turist Rehberliği Programı

Türkiye Turizm Stratejisi 2023 eylem planında ülkemizin doğal, kültürel, tarihi ve coğrafi değerlerini kullanarak ve turizm alternatiflerini geliştirerek turizmden alınan payın artırılması hedeflenmiştir. Bu hedef doğrultusunda ülkemizde son yıllarda turizm yatırımları hız kazanmış; gelen turist sayısı artmış ve nitelikli turist rehberi ihtiyacı belirgin hale gelmiştir. Bunun yanı sıra 2012 yılında yürürlüğe girmiş olan Turist Rehberliği Kanunu ile turist rehberliği mesleğinin standartları tanımlanmış, turist rehberliği gözde bir meslek haline getirilmiştir.

Turist Rehberliği Programı Mezunları, mevzuatta belirtilen TUREB bölge gezilerini ve dil şartlarını tamamladığı zaman ruhsatlı turist rehberi olmak üzere başvurabilir. Ayrıca ruhsat almasalar da turizm sektöründe operasyon düzenleyebilecek, tur liderliği yapacak, otellerde çeşitli pozisyonlarda çalışabilecek alt yapıya sahip olurlar.

Turizm Animasyon Programı
Üniversitelerimizde Turizm Animasyonu programları konaklama hizmeti veren tesislerde veya farklı kurum ya da kuruluşlarda bireylerin açık ya da kapalı alanlardaki serbest zaman aktivitelerinde  eğlence departmanlarında sahne gösterilerinde görev alabilecek "Animatör" “Rekreasyon liderleri” yetiştirmek amacıyla animatörlük mesleği ve genel kültür ile ilgili zorunlu dersler içermektedir. Eğitim planında zorunlu derslere ilave olarak öğrencilere kendi tercihlerine göre seçebilme şansı sunulan seçmeli dersler bulunmaktadır. Böylece, Turizm Animasyonu Programı, gerek bireysel gerekse de gruplar halinde disiplinler arası çalışmalarla turizm animasyonunu tanımlayarak çözüm üretebilecek mezunlar yetiştirmektedir.

Eğlence-Aktivite Yönetimi, açık kapalı alan rekreasyon liderliği animatörlüğü, su sporları rekreasyon aktiviteleri liderliği, kara sporları rekreasyon aktiviteleri liderliği, sosyo-kültürel rekreasyon aktiviteleri liderliği (halk oyunları, dans, tiyatro, müzik, festival, sergi vb.), sağlık turizmi tesislerindeki rekreatif aktivite liderliği, çocuk rekreasyon aktiviteleri, Diğer Kuruluşlarda; Belediyeler, Sivil toplum kuruluşları, Gençlik Spor Bakanlığına bağlı gençlik kamplarında gerekli eğitimleri aldıktan sonra kamp liderliği, program sorumluluğu, aktivite liderliği vb. yapma imkanına sahip olabilirsiniz.